Įdarbink stogą | „Įdarbink stogą“ kliento sėkmės istorija

„Įdarbink stogą“ kliento sėkmės istorija

Įdarbink stogą virtualaus asistento pagalba galite lengvai apskaičiuoti kokio galingumo saulės elektrinė padengs Jūsų elektros energijos suvartojimą įvertinant Jūsų namo lokaciją bei stogo specifikacijas. Pasitvirtinę APVA paramą, Įdarbink stogą platfomoje galėsite gauti ir lengvai palyginti skirtingų tiekėjų saulės elektrinės įrengimo pasiūlymus.

Vilnietis Darius su „Įdarbink stogą“ komanda susisiekė užpildydamas registracijos formą internetiniame puslapyje. Kadangi vyras jau buvo gavęs Aplinkos projektų valdymo agentūros (APVA) paramos patvirtinimą saulės elektrinės įsirengimui savo namų teritorijoje, jį domino potencialių tiekėjų pasiūlymai, iš kurių galėtų išsirinkti optimaliausią variantą.

Prieš pateikiant skirtingų tiekėjų pasiūlymus, iš kliento surinkome informaciją apie planuojamą objektą: elektrinės dydį, stogo konfigūraciją, statinio planą. Klientas pageidavo įsirengti tokio dydžio elektrinę, kokiai ir patvirtina parama — 10 kW.

Pagal statinio planą, elektrinė turėjo būti montuojama ant šlaitinio čerpinio stogo su nuolydžiu į keturias puses. Kadangi elektrinės montavimas ant čerpinio stogo yra labiau komplikuotas negu, pavyzdžiui, montuojant elektrinę ant skardinio stogo, — elektrinės įrengimo kaina čerpinio tipo stogams yra didesnė.

„Įdarbink stogą“ padeda daug greičiau ir lengviau įsivertinti pasiūlymus

Naudojantis platformos „Įdarbink stogą“ paslaugomis, Dariui nereikėjo susisiekti su kiekvienu iš tiekėjų siekiant gauti jų pasiūlymus. Tiekėjų pasiūlymai jam buvo pateikti tiesiogiai per „Įdarbink stogą“ platformą.

“Įdarbink stogą” platforma

„Įdarbink stogą“ platformoje gaunami pasiūlymai pateikiami viename lange, kas suteikia galimybę itin lengvai ir greitai palyginti juos tarpusavyje, įvertinant visus pagrindinius aspektus: įrangą, kainas, atsipirkimo potencialą, tiekėjo patirtį.

Taip pat tokiu būdu klientas gali lengviau įsivertinti ir prognozuojamas saulės elektrinės gamybos apimtis per metus, prognozuojamas sąskaitas už elektrą, prognozuojamą CO2 emisijų sumažėjimą naudojantis žaliąja elektra, pagaminta iš atsinaujinančių šaltinių.

Esant poreikiui, klientas gali susipažinti ir su tiekėjų pateiktomis pirminėmis dokumentacijomis.

Įrangos specifikacijų skirtumai

Šiuo atveju Dariui buvo pateikti penkių skirtingų tiekėjų pasiūlymai. Trys iš tiekėjų pateikė po kelis pasiūlymus su skirtingos konfigūracijos įranga.

Tiekėjų pateiktuose pasiūlymuose saulės elektrinės buvo komplektuojamos su kinų gamintojų „JA Solar“ ir „Longi“, japonų „Sharp“, korėjiečių „Q Cells“ arba lietuvių „Solitek“ saulės moduliais.

Didžiausias į akis kritęs skirtumas tarp gamintojų buvo saulės moduliams suteikiama garantija — pasiūlymuose ji svyravo nuo 12 iki 30 metų. Ilgiausias garantinis laikotarpis buvo suteikiamas moduliams, komplektuojamiems pasiūlymuose, kurių kaina yra didesnė.

Taip pat gamintojai suteikė 25 metų efektyvumo garantiją saulės moduliams, kuria garantavo, kad modulio efektyvumas nenukris žemiau tam tikro rodiklio. Šis rodiklis pasiūlymuose svyravo tarp 80–85 procentų, priklausomai nuo saulės modulių gamintojų.

Nemažiau svarbi saulės elektrinės sistemos dalis yra įtampos keitiklis (inverteris), kuris konvertuoja saulės moduliuose nuolatinės srovės pagaminamą energiją į kintamosios srovės energiją, kuri naudojama namuose bei atiduodama į elektros tinklą.

Dariui pateiktuose pasiūlymuose buvo komplektuojami kinų gamintojų „Huawei“, austrų „Fronius“ ir Izraelio „Solaredge“ įtampos keitikliai (inverteris). Jiems suteikiama garantija svyravo nuo 7 iki 12 metų.

Įsivertinus, optimizatorių buvo atsisakyta

Taip pat reikėjo įsivertinti, ar saulės elektrinei reikalingi optimizatoriai. Optimizatoriai leidžia neprarasti sistemos efektyvumo krentant šešėliams ant vieno ar kelių modulių. Iš prateiktų pasiūlymų, tik su „Solaredge“ inverteriais komplektuojamos saulės elektrinės turėjo optimizatorius.

Kadangi Dariaus atveju ant namo nėra didelių kaminų, o prie medžių bei kitų objektų (kurie mestų šešėlį) optimizatoriai teiktų papildomą naudą tik tais atvejais, kai ant dalies modulių kristų šešėlis nuo debesų, — nuspręsta rinktis pasiūlymus be optimizatorių, kadangi optimizatoriaus teikiama nauda neatsvertų papildomų kaštų (elektrinės su optimizatoriais kainuoja iki 20 proc. daugiau).

Klientui buvo svarbiausia kokybė ir atsipirkimo laikotarpis

Apibendrinant, Dariui peteiktuose pasiūlymuose saulės elektrinių kainos kartu su montavimo darbais svyravo nuo 7 900 eur iki 11 000 eur.

Įvertinus saulės elektrinės instaliacijos kainą, APVA suteikiamą paramą ir prognozuojamus išlaidų elektrai sutaupymus, buvo apskaičiuotas atsipirkimo laikotarpis kiekvieno pasiūlymo atveju, kuris svyravo nu 5 iki 8 metų.

Renkantis iš tinkamų pasiūlymų, klientui buvo svarbiausia įrangos kokybė bei investicijos į saulės elektrinę atsipirkimo laikotarpis. Darius išsirinko variantą, kuriame buvo komplektuojami japonų gamintojo „Sharp“ saulės moduliai ir austrų gamintojo „Fronius“ įtampos keitiklius.

„Sharp“ saulės moduliams gamintojas suteikė 15 metų veikimo garantiją bei 80,7 proc. efektyvumo garantiją 25 metams. „Sharp“ saulės moduliai pasižymi išskirtiniu juodu dizainu, o namui suteikia modernumo įspūdį.

„Fronius“ inverteriai yra vertinami dėl savo patikimumo bei net 98 proc. siekiančio efektyvumo. Jie yra nedideli ir patrauklaus dizaino, o inverteriuose įmontuota aušinimo sistema puikiai apsaugo nuo perkaitimo ir prailgina įrenginio tarnavimo laiką.

Saulės elektrinės montavimo darbai truko dvi dienas

Klientui išsirinkus optimaliausią pasiūlymą, buvo atlikti stogo matavimai, užtrukę apie pusvalandį. Drono pagalba buvo padarytos nuotraukos iš didelio aukščio, kurias įkėlus į specialią programą buvo atliktas tikslus saulės elektrinės projektas. Taip pat buvo parinkta optimaliausia inverterio montavimo vieta, bei įvertinta, kokiu būdu bus pravesti kabeliai, vedantys nuo saulės modulių iki inverterio.

Praėjus trims savaitėms po stogo matavimo ir kitų parametrų įvertinimo, buvo pradėti saulės elektrinės montavimo darbai.

Darbai vykstantis ant stogo (Tiekėjo vaizdo medžiaga)

Elektrinės montavimo darbai truko dvi dienas. Daugiau laiko prireikė montuojant saulės modulius laikančias konstrukcijas, o moduliai buvo instaliuoti pakankamai greitai. Vėliau moduliai buvo sujungti su šalia paskirstymo skydelio sumontuotu inverteriu, kabelius pravedant po čerpėmis iki garažo. Iš viso buvo sumontuota 30 modulių, kurių bendra galia siekė 9,6 kW.

Rezultatas pranoko lūkesčius

Įrengus saulės elektrinę, Darius džiaugėsi, kad pasinaudojęs „Įdarbink stogą“ paslaugomis itin greitai išsirinko optimaliausią tiekėjo pasiūlymą, o saulės elektrinė buvo instaliuota sklandžiai ir be papildomų rūpesčių.

Kadangi klientas prieš tai nebuvo susidūręs su saulės elektrinėmis, savarankiška optimaliausio tiekėjo paieška ir gilinimasis į įrangos specifiką būtų pareikalavęs nemažai laiko. Taip pat klientui būtų reikėję kreiptis į kiekvieną tiekėją atskirai, siekiant gauti jų pasiūlymus, o „Įdarbink stogą“ platforma visus 5 pasiūlymus pateikė patogiame formate vienu metu.

„Konsultavimasis su „Įdarbink stogą“ komanda padėjo nepasimesti tarp skirtingų pasiūlymų bei išsirinkti labiausiai mano poreikius atitinkantį sprendimą. Pasirinktas tiekėjas darbus atliko kokybiškai ir profesionaliai — tiek montuojant saulės modulius, tiek juo sujungiant su inverteriu, tiek apmokant, kaip naudotis sistema“, — komentavo Darius.

Darius taip pat atkreipė dėmesį, jog palyginęs savo pažįstamųjų patirtis įsirengiant panašaus dydžio saulės elektrines, per „Įdarbink stogą“ platformą išsirinkta saulės elektrinė jam pareikalavo daug mažesnių investicijų.

Prognozuojama, kad Dariaus gyvenamojoje teritorijoje instaliuota saulės elektrinė pagamins 9150 kWh per metus ir leis sutaupyti apie 900 eur elektros išlaidų kasmet. Investicija į saulės elektrinę klientui atsipirks per 6 metus.

Be to, saulės elektrinė padės Dariui ne tik sutaupyti iki 75 proc. išlaidų elektrai, bet ir leis prisidėti prie taršos mažinimo. Naudojantis saulės elektrinės gaminamą žaliąją energiją, CO2 emisija per 25 metus bus sumažinta apie 78 000 kilogramų.

Mūsų svetainėje naudojami slapukai, tęsdami naršymą jūs sutinkate su privatumo politika.